FAQ

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna. Kontakta oss om du inte hittar svaret på just din fråga.

Hur blir jag kund?

Oftast vill man komma igång snabbt när man önskar byta byrå och då är ett mail eller via vårt formulär en bra början. Vi eftersträvar alltid en så god kundkännedom som möjligt och därför önskar vi att ni gärna skriver ner några rader om vilka ni är, vad ni driver för verksamhet samt vilken sorts hjälp ni söker så hör vi av oss så snart som möjligt, oftast inom 48 timmar.

Är det krångligt att byta redovisningsbyrå?

Att byta redovisningsbyrå är väldigt enkelt. Jobbar ni redan idag i ett molnbaserat system går sammankopplingen jättesnabbt. Har ni en annan lösning idag tar vi gärna ett möte för att kunna påbörja vårt samarbete på det absolut bästa sättet. Om så önskas så kan vi med hjälp av en fullmakt sköta dialogen med er tidigare redovisningsbyrå.

Hur fungerar det att anlita Ecovice?

Som kund hos ecovice har man alltid en personlig ansvarig konsult som har full koll på ditt bolag. Det är med denne som den primära dialogen sker, så att en personlig relation kan byggas upp varpå vi kan vara så effektiva som möjligt. Enkelt sagt så skickar man löpande in sitt material till oss och meddelar vilka löner som skall tas ut. Vi sköter därefter all bokföring, och återkopplar med frågor. När vi är klara får du som kund en tydlig rapport och feedback från oss så du får hjälp och stöd där du behöver.

Vad erbjuder era ekonomer för tjänster?

Vi utför det mesta inom ekonomiska tjänster. Vi hanterar kvitton, leverantörs- & kundfakturor, löner, moms, bokslut, årsredovisning & deklaration.

Ni kan även hyra en redovisningsekonom, ekonomiassistent, konsult eller ekonomichef som kommer ut till er och arbetar på plats någon dag i veckan, vi kommer då nära er vilket genererar en än större inblick i verksamheten.

Vad kostar era tjänster?

Det är naturligtvis svårt att svara på exakt hur mycket du kommer att spara på att använda ecovice då vi ej vet vilka kostnader du haft tidigare. Vissa av de stora byråerna i branschen tar väldigt mycket betalt, och här brukar vi kunna spara en hel del med vårt effektiva arbetssätt.

Vilka bolagsformer hanterar ni?

Vi tar emot samtliga bolagsformer såsom aktiebolag, handelsbolag, enskilda firmor och ekonomiska föreningar.

Kan ni hjälpa mig att starta eller ombilda ett bolag?

Självklart kan vi hjälpa dig att starta eller ombilda ett bolag!

Vad behöver jag som kund göra?

Vi strävar efter att automatisera så mycket som möjligt. Du som kund ska lägga minsta möjliga tid på löpande ekonomihantering och istället lägga din administrativa tid på att fatta väl underbyggda beslut.

Det finns dock tre saker vi inte kan göra utan lite hjälp från er:

  1. Vi betalar inga leverantörsfakturor utan ditt godkännande.
  2. Vi kan inte se om ni gjort utlägg för inköp till företaget, dvs när du inte betalat via faktura. Därför ser vi gärna att du fotar och skickar in dina kvitton i appen så fort som möjligt efter köpet. Då bokför vi inköpet och ni får pengar för ert utlägg automatiskt vid nästa löneutbetalning eller tidigare om så önskas.
  3. Många av våra kunder skapar sina fakturor själva. Det gör du enklast i faktureringsmodulen – där är kunduppgifter förberett och möjligt för att ha ett artikelregister eller koppla ett bokningssystem direkt mot Fortnox för automatiserad fakturering. Behöver ni hjälp med att skapa fakturor kan vi lösa detta med mottagande av underlag.
Kostar det nåt att koppla min bokföring till min bank?

Ja, kostnaden är olika beroende på bank.

Kommer jag få lika bra koll på min ekonomi om jag lämnar över hanteringen till Ecovice?

Definitivt! Den kommer att bli bättre. För helt ärligt, hur ofta har du skapat realtidsgrafer över hur det går för ditt företag?

När du använder Ecovice – och är noga med att beta av din Att göra-lista – sker den mesta bokföringen inom kort, vilket innebär att alla rapporter du får ut är uppdaterade och visar exakt hur din ekonomi ser ut. Allt för att få så bra beslutsunderlag som möjligt!

Någon annan fråga?

ecovice logga

0470-695 00

C/O Videum Science Park
Videum AB 1-132
351 96 Växjö

© ecovice 2023

Designad av SALTY Communication